Skład:
Waga: 900 g.
Cena: ok. 7.50 zł
Moja opinia:
Jabłuszkowa masa na kruchym cieście, przykryta paskami takiegoż samego ciasta, to lubię !
Ogromne kawałki jabłek i brzoskwiń zasługują na pochwałę. Przeważnie na sklepowych półkach znajdujemy przetwory gdzie na próżno szukać w nich owoców, albo zmielone są tak że po prostu ich nie widać. Tutaj wszystko dostrzegalne jest gołym okiem, a smakuje obłędnie. Przy konsumpcji owocowego musu, poczułam się jak mała dziewczynka wyjadająca jesienne pyszności z sadu babci. Prażone jabłka nie są zbyt słodkie, a dodatek brzoskwini nadaje im wyrazistości i odrobiny kwaskowatości. Gdy po zrobieniu ciasta zostało ich odrobinę na dnie, zjadłam wszytko w tajemnicy przed resztą rodziny , zatapiając łyżeczkę w czeluściach słoika... Wiem, że w tym przypadku postąpiłam nieładnie, ale nie mogłam się powstrzymać :)
Lubicie jabłka w połączeniu z brzoskwiniami ?
Zdecydowanie całą zawartość wyjadłabym łyżeczką ;)
OdpowiedzUsuńtez robiłam ostatnio ciasto z jabłkami ale takimi ze swojej piwnicy ;)
OdpowiedzUsuńU mnie bardzo mało w tym roku jabłuszek w sadzie :(
UsuńTo musiało być pyszne!
OdpowiedzUsuń