poniedziałek, 11 maja 2015

Karczek z grilla.

W ostatni weekend troszkę pogrillowaliśmy. Na ruszt nie wrzuciliśmy zwykłych kiełbasek, a kawał karczku w towarzystwie przyprawy od firmy Kociołek Smaków.






Przygotowanie mięska jest banalnie proste, ale najlepiej zabrać się za to dzień wcześniej. Karczek kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Marynatę stworzyłam z 1/2 szklanki oleju, łyżki prezentowanej przyprawy, oraz trzech ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę. Składniki marynaty dokładnie mieszałam, następnie włożyłam do niej plastry mięsa. Niech karczek zostanie dobrze pokryty marynatą! Odstawiłam wszystko do lodówki na całą noc. Następnego dnia, grillowaliśmy mięsko przez około 5 minut z każdej strony. 
Przyprawa nadaje przygotowanemu karczkowi odpowiedniej pikanterii, nie musimy sięgać po inne, dodatkowe składniki uzupełniające smak i aromat. 

2 komentarze:

  1. Ostatnio rezygnuje z mięsa z grilla na rzecz warzyw.Zawsze po letnim sezonie mój rozmiar powiększa się o dwa nr.W tym roku będe trzymać linię.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 To co kobieta lubi najbardziej... , Blogger