piątek, 28 marca 2014

Domowy chlebek.

Nigdy nie piekłam samodzielnie chleba. Owszem przyglądałam się całemu procesowi, gdy babcia tworzyła obłędnie pachnące bochenki, ale ja daru do gotowania i pieczenia wielkiego nie mam. Tego w genach nie otrzymałam po prostu ;) Kiedy od firmy Symbio otrzymałam specjalną mieszankę do wypieku chlebka postanowiłam spróbować swych sił. No i cóż, wcale nie było źle :)


Do mieszanki chlebowej dodałam jeszcze cukru trzcinowego - zgodnie z przepisem. 


EKOLOGICZNY BRĄZOWY CUKIER TRZCINOWY


Od producenta / Skład:

Waga: 500 g
Cena: ok. 14 zł

EKOLOGICZNY CHLEB PSZENNY Z ZIARNAMI SŁONECZNIKA
MIESZANKA DO DOMOWEGO WYPIEKU


Od producenta / Skład / Sposób przygotowania:
Waga: 1 kg
Cena: ok. 11 zł
Moja opinia:


Obydwa produkty są całkowicie naturalne ! Z jednej torebeczki mieszanki, przygotujemy dwa bochenki chleba. Dodatków wiele nie trzeba: wyżej wymieniony cukier trzcinowy, drożdże suche lub świeże piekarnicze, oraz ciepłą wodę. Oczywiście musimy jeszcze zadbać o odpowiednią temperaturę w pomieszczeniu, by nasz chlebek miał szansę odpowiednio wyrosnąć. Myślę, że z takim wypiekiem poradzi sobie każda gospodyni, a zachwytów nad przygotowanym chlebkiem nie będzie końca :) Skład mieszanki możecie wzbogacić swymi ulubionymi składnikami: sezam, zioła itp. Pełna dowolność. Sam cukier trzcinowy z powodzeniem wykorzystacie do przygotowania ciast, deserów, jako dodatek do kawy czy herbaty. Uwielbiam jego karmelowy zapach... coś pięknego. Zdecydowanie polecam obydwa produkty bo swą naturalnością zachęcą chyba każdego. 

Strona internetowa Symbio tutaj, ich profil na Facebooku tutaj. Pieczecie chlebek samodzielnie  ? 

6 komentarzy:

Copyright © 2016 To co kobieta lubi najbardziej... , Blogger