O firmie:
Firma Folwark powstała w 1991 r. Początkowo zatrudniając kilka osób zajmowała się jedynie produkcją majonezu. W trakcie swojej ponad 20-letniej działalności rozszerzyła portfolio o wiele unikalnych produktów. Od 1.01.2015 r., kontynuuje działalność pod nazwą Kotaniec spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dziś zatrudniając ponad 100 osób zaspokaja potrzeby najbardziej wymagających konsumentów produkując nie tylko tradycyjne ale również unikalne sosy kuchni śródziemnomorskiej czy orientalnej. Od początku istnienia misją firmy było dostarczanie klientom najwyższej jakości produktów o wyjątkowym smaku. Starannie dobrane receptury i szczególna dbałość o kompozycję przypraw decydują o doskonałych walorach smakowych.Większość naszej produkcji stanowią sosy spożywcze sprzedawane pod naszą marką. Nie jest to jednak całość naszej działalności. Produkujemy także sosy pod markami naszych klientów, zarówno z naszych jak i z powierzonych receptur.
Do testów otrzymałam trzy sosy, jednak dziś opowiem wam tylko o jednym...
Sosik zamknięto w poręcznym opakowaniu, więc korzystanie z niego nie będzie w żaden sposób uciążliwe. Dozownik pozwala nam na tworzenie przeróżnych esów i floresów, jako ozdoby przygotowanej potrawy.
Remulada to chluba Danii, tyle że ta od firmy FOLWARK, jest naszym osobistym skarbem. Cieszę się z możliwości konsumowania w Polsce takiego rarytasu. Remulada duńska, to pyszny sos majonezowy z dodatkiem warzyw i o delikatnym smaku curry. Moja rodzina zajadała się remuladą praktycznie każdego dnia. Produkt powędrował na świeże warzywa, jako dodatek do grillowanego mięska czy po prostu na kanapki. Jestem oczarowana jego oryginalnym smakiem. Remuladę duńską od firmy FOLWARK, wpisuje więc na listę ulubionych sosów, które nigdy się nie nudzą :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz