SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z KETCHUPEM
Składniki:
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- 2 niewielkie pomidorki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- bazylia
- słodka, czerwona papryka
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Z kapusty odciskamy sok, staramy się ją troszkę pokroić żeby nie była zbyt długa :) Z pomidorków zdejmujemy skórę, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Ząbki czosnku miażdżymy. Do miski wrzucamy kapustę, pokrojone pomidory i cebulę, a także zmiażdżony czosnek. Do powstałej mieszanki dodajemy ketchup, wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy bazylią, czerwoną papryką, a także solą i pieprzem. Surówka gotowa :)
Chciałam jeszcze dodać, że ketchup od Fanex jest najpyszniejszym ketchupem jaki jadłam do tej pory. Ma niesamowity smak, taki naturalny, a podsycony odrobiną słodyczy. Coś wspaniałego!
Co za pomysł, jestem bardzo ciekawa jak smakuje :)
OdpowiedzUsuń