środa, 11 marca 2015

Surówka z kalarepy, patisonów i rzodkiewki.

Szybki do przygotowania, smaczny dodatek do ziemniaczków, mięsa.



Składniki:
patisony konserwowe Orzech
dwie średniej wielkości kalarepy
pęczek rzodkiewek
natka pietruszki (suszona, świeża, co kto woli)
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kalarepkę obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki myjemy, kroimy w plastry. Patisony również kroimy w plastry, chociaż z racji tego, że są niezbyt duże, możemy podzielić je tylko na pół. Do tartej kalarepy, pokrojonych patisonów i rzodkiewki, dodajemy natkę pietruszki. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Surówka gotowa :)

3 komentarze:

Copyright © 2016 To co kobieta lubi najbardziej... , Blogger