Składniki:
mieszanka marchew groszek Orzech
2,5 l rosołu
pierś z kurczaka
1 udko
6 jajek
natka pietruszki
żelatyna (1 opakowanie)
Przygotowanie:
Mięsko wyciągamy z rosołu, rozdrabniamy na w miarę rozsądne kawałki. Sam rosół cedzimy, dodajemy żelatynę (przygotowaną według przepisu na opakowaniu), mieszamy. Wywar musi być ciepły, a nawet gorący. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w plastry. Natkę pietruszki siekamy. Marchewkę i groszek firmy Orzech, odcedzamy z zalewy. Przygotowujemy sobie kubeczki, których dno wykładamy odrobiną mięsa, jajkiem, marchewką, groszkiem i natką. Zalewamy sporządzonym wywarem. Wstawiamy do lodówki i czekamy na stężenie naszych galaretek. Najlepiej smakują na drugi dzień, skropione obficie octem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz