Składniki:
- 6 jajek
- 1 czerstwa bułka
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- ogórki konserwowe z chili Orzech
Przygotowanie:
Pięć jajek gotujemy na twardo. Po wystygnięciu kroimy je w drobniutką kostkę. Bułkę namaczamy w wodzie, następnie odciskamy i dodajemy do pokrojonych jajek. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie do powstałej masy, dodajemy świeże jajko, ponownie mieszamy. Formujemy średniej wielkości kotleciki, które obficie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju, do momentu gdy kotleciki uzyskają złoty kolor.
Kotlety jajeczne podałam z ogórkami konserwowymi z chili, które nadały całemu daniu odrobinę pikanterii. Muszę przyznać, że jako fanka ogórków, po raz pierwszy jadłam takie z dodatkiem ognistej chili :) Czy smakowały ? I to jak!
nabrałam ochoty na takie kotleciki :)
OdpowiedzUsuńTakie kotlety jadłam kiedyś na kolonii.Sama nigdy nie robiłam
OdpowiedzUsuń