poniedziałek, 22 grudnia 2014

Buraczki do obiadu na zimno.

Dziś u mnie prosty, szybki do wykonania przepis na buraczki do obiadu. Uwielbiam je, więc często goszczą na moim stole.



Składniki:
- papryka marynowana Orzech
- 5, 6 średnich buraczków czerwonych
- odrobina kwasku cytrynowego
- sól do smaku
- 2 łyżeczki cukru

Przygotowanie:

   

Buraczki umyć, odciąć ogonki, następnie wrzucić do garnka z wodą i gotować do miękkości. Sprawdzać stan buraczków widelcem. Ostudzone obrać, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w grubszą kostkę, dodać do startych buraczków, całość wymieszać. Nie chcę wam dokładnie zaznaczać ile tej papryczki ma być. Niech będzie widoczna w tej kompozycji, ale niech nie przytłacza samych buraczków :)
Doprawić kwaskiem, solą i cukrem. Ponownie wymieszać. W taki oto sposób mamy pyszny dodatek do mięs, kotletów i innych specjałów. Lubicie buraczki ? 

2 komentarze:

Copyright © 2016 To co kobieta lubi najbardziej... , Blogger