Składniki:
- papryka marynowana Orzech
- 5, 6 średnich buraczków czerwonych
- odrobina kwasku cytrynowego
- sól do smaku
- 2 łyżeczki cukru
Przygotowanie:
Buraczki umyć, odciąć ogonki, następnie wrzucić do garnka z wodą i gotować do miękkości. Sprawdzać stan buraczków widelcem. Ostudzone obrać, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w grubszą kostkę, dodać do startych buraczków, całość wymieszać. Nie chcę wam dokładnie zaznaczać ile tej papryczki ma być. Niech będzie widoczna w tej kompozycji, ale niech nie przytłacza samych buraczków :)
Doprawić kwaskiem, solą i cukrem. Ponownie wymieszać. W taki oto sposób mamy pyszny dodatek do mięs, kotletów i innych specjałów. Lubicie buraczki ?
buraczki najbardziej lubię na ciepło :)
OdpowiedzUsuńsmaczne połączenie
OdpowiedzUsuń