poniedziałek, 3 lipca 2017

Ekologiczny cukier waniliowy

Nie jestem mistrzem w kuchni, ani też nie uważam się za kogoś, kto potrafi stworzyć fenomenalne dania. Oczywiście gotuje i piekę ciasta, bo zwyczajnie nie da się inaczej ;) Od czasu do czasu przygotuję coś słodkiego. Straszne z nas łakomczuchy, więc bez drobnych przyjemności tego typu się nie obędzie. Ciasta wychodzą mi całkiem nieźle. Dziś chciałam wam pokazać produkt, który przydaje się podczas pieczenia, ale nie tylko. Dostaniecie go w sklepie Stragan Zdrowia.

 Zdrowa żywność | Sklep ekologiczny - StraganZdrowia.pl



Od producenta/Skład:

Waga: 20 g
Cena: 3.25 zł do kupienia tutaj
Moja opinia: 
Z resztek truskawek, postanowiłam przygotować dżem z nutą wanilii. Uruchomiłam więc swój multicooker, a także wykorzystałam produkt ze sklepu Stragan Zdrowia. Muszę wam powiedzieć, że przygotowany dżemik zyskał rewelacyjny smak i aromat. 


Zwykle do wypieków i właśnie dżemów czy konfitur, dodawałam najzwyklejszy cukier wanilinowy. Nazwy brzmią podobnie, bywają często mylone, ale tak naprawdę, to dwa różne produkty. Cukier waniliowy zawiera prawdziwą wanilię, natomiast wanilinowy, to taki tańszy zamiennik - z waniliną lub etylowaniliną. Zgadnijcie, który jest zdrowszy ;)

Produkt marki Amylon ma fantastyczny skład. Tylko cukier trzcinowy i mielona wanilia. Dlatego też jego zapach jest tak intensywny. Idealny dodatek do ciast, ciasteczek itp. Zdaje sobie sprawę, że jest nieco droższy od cukru wanilinowego. Jednak czy warto oszczędzać na takim produkcie? Tutaj lepiej postawić na jakość.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz